Gå til hovedinnhold

Økokrim

Telefon
23291000
Sted
POSTBOKS 4722 TORGARDEN
DFØ FAKTURAMOTTAK
TRONDHEIM
NO

Økokrim er spissorganet i politiet og påtalemyndigheten for bekjempelse av økonomisk kriminalitet og miljøkriminalitet. Vi skal ivareta vårt samfunnsoppdrag blant annet ved å etterforske særlig alvorlige eller prinsipielle lovovertredelser innen disse fagområdene, treffe påtalevedtak og iretteføre sakene. Vi skal også yte bistand til politiets enheter og bidra til kompetansebygging og kompetansedeling. I tillegg har vi et nasjonalt ansvar for finansiell sporsikring og inndragning. 

Fordi vi har omfattende, kompliserte og prinsipielle saker, er vi avhengige av å ha dyktige medarbeidere som er opptatt av å utvikle seg ved å jobbe tverrfaglig.

Økokrim holder til i Oslo sentrum. Fordi Økokrim er et landsdekkende politi- og påtaleorgan, må noe reisevirksomhet påregnes.

For ansettelse i politiet kreves plettfri vandel og uttømmende og utvidet politiattest må innhentes, jf. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41.

For å ivareta ønsket om mangfold i staten er det et personalpolitisk mål å oppnå balansert alders- og kjønnssammensetning og å rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Søkere gjøres oppmerksomme på at opplysninger om dem kan bli offentliggjort, selv om søkerne ber om ikke å bli ført opp på offentlig søkerliste.

Søknad registreres i rekrutteringssystemet og bekreftede kopier av attester og vitnemål skal følge med som tilleggsfiler. 

Få jobbvarsler fra Økokrim direkte til innboksen din