Gå til hovedinnhold

Kulturrådet

Kulturrådet skal stimulere til et nyskapende og mangfoldig kunst og kulturliv, bidra til samhandling og være en synlig og åpen aktør i samfunnsdebatten.
Kulturrådet gir statlige tilskudd til kunst og kultur over hele landet, driver utviklingsarbeid og er pådriver for nye kunst- og kulturprosjekter og rådgiver for staten i kulturspørsmål.

Organisasjonen er underlagt Kulturdepartementet og forvalter Norsk kulturfond, Statens kunstnerstipend, Fond for lyd og bilde og andre statlige støtteordninger til kulturformål. Kulturrådet er den viktigste finansieringskilden for det frie kunstfeltet. I 2017 mottok Kulturrådet rundt 18 300 søknader.

Kulturrådets fagadministrasjon utfører utviklings- og forvaltningsoppgaver på museumsfeltet og er rådgiver for Kulturdepartementet i museumsspørsmål. Kulturrådet har også ansvar for internasjonalt kunst og kultursamarbeid og er blant annet kontaktpunkt for EUs kulturprogram Kreativt Europa og programpartner for flere land i tilknytning til EØS kulturutvekslingsmidler.
Kulturrådet ble opprettet i 1965. Kulturrådet har ca. 120 ansatte og har kontorer i Oslo, Bodø og Trondheim.

Få jobbvarsler fra Kulturrådet direkte til innboksen din